BAKTIJDEN BROOD
Onze bakkers hebben het brood al kort voor je gebakken. Je hoeft het dus alleen zelf nog even af te bakken. Zo heb je altijd vers gebakken brood met een krokante korst!
Wel eerst laten ontdooien voordat je gaat bakken! De oven voorverwarmen op 200⁰ C, vervolgens afbakken op 200⁰C volgens onderstaand schema.
35 gram: 4-6 min.
50 gram: 6 min.
100 gram: 8 min.
125 gram: 8-10 min.
250 gram: 10 min.
300 gram: 10 min.
500 gram: 13 min.
900 gram: 13 min.
1800 gram: 13-15 min.
2000 gram: 15 min.
Uitzonderingen:
Onze Amarena feestbrood, de krentemik, en het kletzenbrood hoeven niet afgebakken te worden, ontdooien is voldoende. En alle brioche broden/bolletjes en de dikke boterhammen ook alleen ontdooien, naar believen nog even licht grillen.
Type bakovens
In de baktijd gaan we uit van de temperatuur van een heteluchtoven. Maar als jij thuis of in je restaurant een ander soort oven hebt, zul je een andere baktemperatuur moeten aanhouden.
Gasoven
Veel bakkerijen zijn ingericht met een gasoven. Groot voordeel is dat de gasbrander waterdamp produceert waardoor het brood minder uitdroogt. Bij een gasoven bak je 20 graden warmer dan vermeld in het recept.
Conventionele oven
Deze oven heeft onder en boven verwarmingselementen en is erg geschikt om brood in te bakken. Bij deze oven bak je 15 graden warmer dan vermeld in het recept.
Bak je er niks van?
Bel dan de bakker op 085-7820580. Meel kan ook 😉 info@desemenzo.nl
#bakmedanalsjekan
Wat zijn nou de baktijden van een brood? Dat is onder meer afhankelijk van het gewicht van je deeg. En van het type oven waarin je bakt.